Biologische couscous 248 img

Couscous biologisch

100% BIO
AANT. VERPAKKINGSEENHEID VOORRAAD PRIJS
- +

Couscous volkoren bio 1 kg

Prijs incl. BTW per zak van 1 kilo

4,49/zak

4.49/kg

Tip! Korting vanaf 3 zakken

4,27/zak

4.27/kg

- +

Couscous volkoren bio 5 kg

Prijs incl. BTW per zak van 5 kilo

19,95/zak

3.99/kg

Via de knop “toevoegen aan verlanglijst” kan u vrijblijvend contact met ons opnemen voor verdere informatie.

Couscous biologisch

Product beschrijving

Couscous volkoren bio

Volkoren biologisch graanproduct

Gaar in 10 min

Gebruiken zoals rijst en bulgur

Voor geurige couscous salade

Volkoren couscous, natuurlijk lekker!

Onze volkoren couscous is een ongeraffineerd graanproduct, dat bestaat uit kleine korrels gemaakt van tarwemeel en water. Het mengsel van tarwemeel en water wordt al gestoomd, waardoor couscous heel snel klaar is. Deze volkoren couscous is biologisch geteeld zonder gebruik van kunstmeststoffen of chemische pesticiden. Je gebruikt deze lekkere couscous als volkoren graanproduct zoals je rijst en bulgur zou gebruiken. Tajine en couscous zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en dat is niet zo verwonderlijk, want deze geurige Marokkaanse stoofpot geserveerd met kruidige couscous is comfortfood ten top!  

Couscous lekker en snel bereiden

De bereiding kan op 2 manieren gebeuren:

Bereiding zonder de couscous op het vuur te koken

Doe 150 g couscous in een kom. Neem minstens 2 keer zoveel water als couscous (dus 300 g of 3 dl water voor 150 g couscous) en breng het aan de kook met ¼ bouillonblokje. Roer goed zodat het bouillonblokje opgelost is. Giet deze hete bouillon over de couscous in de kom en dek af. Laat ongeveer 5 minuten staan en meng goed. Indien al het water al opgeslorpt is, voeg je wat extra heet water toe. Dek opnieuw af en laat weer 5 minuten staan. Meng goed. Na ongeveer 10 minuten is de couscous gaar. Proef, voeg extra peper en zout toe indien nodig! 

Extra tips: de couscous wordt nog veel lekkerder als je olijfolie en kruiden/specerijen zoals komijn, kaneel, geplet korianderzaad bij de bouillon doet. De couscous neemt het meeste smaak op tijdens het garen. Maar uiteraard kan dit ook nog als de couscous klaar is. Verse kruiden verrijken de smaak van de couscous en kan je altijd naar wens toevoegen.

Bereiding door de couscous op het vuur te koken:

Doe 150 g couscous met minstens 2 keer zoveel water in een pannetje, verbrokkel er ¼ bouillonblokje over, breng zachtjes aan de kook. Laat ongeveer 5 min koken. Neem de deksel van het pannetje en meng even. Controleer of er nog voldoende water op de couscous staat. Voeg desnoods water toe. Dek opnieuw af en laat nog 5 min. zachtjes koken. Draai het vuur uit. Indien er nog water op de couscous staat, giet het af. Breng de couscous op smaak met olijfolie, peper, zout en/of andere kruiden. Extra tip: proef tussendoor of de couscous gaar is en zorg dat je de couscous niet plat kookt. 

De hoeveelheid water die je op de couscous moet doen, kan variëren omdat couscous een natuurproduct is. De bereiding starten met 2 keer zoveel water als couscous is een goede basisregel. Maar eigenlijk kan je niks fout doen. Couscous is zo dankbaar en makkelijk in gebruik dat het altijd lukt. Vooral de bereiding zonder op het vuur te koken is supergemakkelijk! 

Deze couscous serveer je niet alleen bij tajine maar ook bij het ontbijt!

Deze volkoren couscous neemt gemakkelijk smaken op, zodat alle gerechten die je ermee bereidt heel snel veranderen in echte smaakbommetjes. Je hoeft heus niet Ottolenghi te heten om een kleurrijke schotel boordevol gegrilde groenten, geurige kruiden en volkoren couscous op tafel te toveren. Maak eens vegetarische tajine met pompoen, volkoren bio couscous, fetakaas en harissayoghurt. Of pittige volkorencouscous met lamsgehakt, pistachenoten, granaatappel en bio abrikozen. Taboulé met volkoren couscous bio, gegrilde watermeloen en mozzarella afgewerkt met munt smaakt lekker fris en licht als sharing dish op een zomers terras of als side dish bij een barbecue.

Al ooit couscous geprobeerd als smaakvol, snel en voedzaam ontbijt? Probeer zeker eens deze couscouspap met gebakken appeltjes, pompoenpitten en pecannoten. Doe daarvoor 50 g Allnuts bio volkoren couscous in een pannetje met 50 ml ongezoet appelsap of sinaasappelsap en 150 ml melk naar keuze (gewone melk of amandelmelk, kokosmelk), breng op een zacht vuurtje gedurende 10 minuten tegen de kook aan. Roer regelmatig. Draai het vuur uit, voeg een snuifje zeezout en kaneel toe, dek af en laat 5 minuutjes rusten. Bak ondertussen appelschijfjes goudbruin. Doe de couscouspap in een kommetje, werk af met de gebakken appeltjes, geroosterde bio pompoenpitten en pecannoten.

Bij Allnuts.be koop je de lekkerste volkoren couscous in voordelige grootverpakking van 1 kg en 5 kg. Meld je aan en doe mee met het Allnuts Loyalty programma. Zo spaar je voor extra korting!